Schetsexcursie Tsjechië

Schetsexcursie Tsjechië

Kerkplein Jicín

Op de laatste dag van de schetsexcursie stond het ons vrij om zelf een opdracht te kiezen. Mijn keuze is toen gevallen op het schetsen van een collage van het kerkplein te Jicín.

Rond een plattegrond van het plein zijn er enkele karakteristieke gebouwen in perspectief geschetst. De schets is opgezet met een fijne pen, waarna met softpastel scherpe contouren rond de verschillende elementen zijn gezet.

 

 

Materialen en Technieken

Tijdens de excursie heb ik d.m.v. diverse opdrachten leren werken met verschillende materialen en technieken.

De kubistische gevel te Praag is opgezet met grafietschift. Een eenvoudig materiaal waarmee zowel scherpe lijnen als schaduwvlakken kunnen worden getekend.

De drie schetsen van de arcades en de poort te Jicín zijn op een bijzondere manier tot stand gekomen. Eerst is er met koolstof een donker vlak aangebracht, waarna er door te gummen licht is aangebracht in de schetsen.

Met een fijne pen is een tweedimensionale schets van karakteristieke gevels te Hradek Králové gemaakt.

Met behulp van aquarel en rietpen is een panorama van het dorpje Úlibice geschetst. Vooraf is er met vlekken kleur aangebracht, waarna de pentekening er overheen is gezet. Het kerkje is op een soortgelijke wijze getekend, maar nu met potlood in plaats van inkt, waardoor het geheel verfijnder en zachter wordt.

 

Info

  • Date : 28.11.2016