Systemen en Elementen

Systemen en Elementen

Conceptuele studie voor studentenhuisvesting op de TU/e campus.

 

Situatie

In dit concept is er voor gekozen om de studentenhuisvesting onderdeel te laten uitmaken van de TU/e campus. Qua functie en inpassing maakt het gebouw de campus af, terwijl de groene zoom aan de noordoostzijde van de campus intact wordt gelaten.

 

Techniek

Bij een studentenhuisvest moeten de kosten in de hand worden gehouden, de huisvesting moet snel gebouwd en in gebruik genomen kunnen worden. Door industrieel en open te bouwen kunnen kosten worden bespaard door seriematige productie en het produceren onder constante omstandigheden in de fabriek. De bouwtijd op de bouwplaats wordt tot een minimum beperkt. D.m.v. indelingsflexibiliteit en compartimentering kunnen nieuwe eisen en wensen van nieuwe gebruikers ingewilligd worden, zodat de functionele levensduur wordt verlengd, zonder dat het gebouwvolume hoeft te veranderen. De inbouw wordt daarom gescheiden van de constructie.

 

Gebouw

Het gebouw is een blokvormig volume dat zich schikt in het karakter van de TU/e campus en straalt gemeenschappelijkheid uit. Daarbinnen moet een student zijn eigen plek hebben om te kunnen slapen en studeren, maar de keuken en de douche kunnen door enkele studenten worden gedeeld en de huiskamer door meerdere inwonenden. Daarbij moet het gemeenschappelijk van het private worden gescheiden i.v.m. geluidsoverlast.

 

Info

  • Date : 07.09.2017